2021-08-21 - Rälsbuss Nora - Gyttorp/Pershyttan - Bengtstorp

25 kr

Biljetten gäller för resa med rälsbussen Nora - Gyttorp/Pershyttan - Bengtstorp och tillbaka på angiven dag, klockslag och sträcka.

Avgångar från Nora:

09:45 till Käppsta/Bengtstorp  – återresa med ankomst Nora 11:08

11:30 till Pershyttan/Gyttorp – återresa från Pershyttan 12:50 med ankomst Nora 13:06

14:00 till Gyttorp/Pershyttan - Bengtstorp – återresa från Pershyttan 15:30 med ankomst Nora 15:46

Rälsbussen går på "Boforslinjen" (Nora - Karlskoga Järnväg). På vägen från Nora passerar vi Pershyttevägen, Joakim, Pershytteäxeln samt Gyttorps station. Efter Gyttorp passeras Käppsta med badplats, banan går därefter på terrass utmed sjön Vikerns södra strand och passerar Knapptorp. Vändpunkt är Bengtstorps by. Bitvis är banan igenvuxen och regn kan innebära att vi inte åker ända ut till Bengtstorp. På vägen till och från Pershyttan så byter rälsbussen riktning vid Pershytteväxeln och går upp på det knapp 1 km långa sidospåret till Pershyttans besökscenter och Pershyttans Tågcafé.

Ångtåget uti Nora är en ideell förening där vi är beroende av frivilliga krafter för att köra trafiken.  Med anledning av de restriktioner som finns under pandemin kan vi med kort varsel tvingas ställa in trafiken. Vi kommer i dessa fall att informera dig och återbetala biljettpriset.

Detaljerad tidtabell hittar du här.