2022-08-28 - Blandat ångtåg Nora - Järle

Tyvärr så det slutsålt 

På Noramarken kör vi ett extra blandat tåg med Ångloket SWB-16 som dragkraft. Bakom loket följer några NBJ godsvagnar och en 1800-tals passagerarvagn med träsäten. Biljetten gäller för resa Nora - Järle och tillbaka på angiven dag, klockslag och sträcka. Resan tar knappt 1.5 timme inkl ca 40 minuters paus i Järle för att t ex fika. 

Avgångar från Nora:

10:30 till Järle – återresa 11:35 med ankomst Nora 11:55

12:30 till Järle – återresa 13:40 med ankomst Nora 14:10

16:00 till Järle – återresa 16:50 med ankomst Nora 17:10

På vägen från Nora passerar vi Kristinelundsbadet, Källarhalsen, Stora och lilla Mon samt den spektakulära Järlebron. Väl i Järle så rekommenderar vi ett besök på Järle Stationscafé. Fika i den vackra fruktträdgården, eller inomhus i vårt fina stationshus från 1854. Fika kan du förbeställa här på vår e-butik.

Ångtåget uti Nora är en ideell förening där vi är beroende av frivilliga krafter för att köra trafiken.

Vi försöker alltid att köra med ånglok men det är över 100 år gamla lok så i bland spelar dom oss ett spratt. Även vid torr väderlek kan ångloket komma att ersättas med ett historiskt diesellok.

Detaljerad tidtabell hittar du här.